Mediakåt – En bok om att arbeta inom mediabranschen

Det är väldigt många som har en dröm om att arbeta inom mediabranschen. Det gör också att trycket på utbildningarna är högt och att det samtidigt är svårt att få jobb när utbildningen är slut. En del drömmer om att stå bakom kameran och därmed aldrig synas i TV medan andra har drömmen om att driva egen tidning, vara journalist eller Tv-profil. Men hur ska man veta vilket yrke man ska sikta på?

För alla som har tankarna om dessa jobb är boken ”Mediakåt – din nyckel till mediavärlden” en bra start. Boken kom ut i början av 2012 och är skriven av Caroline Ledman. Trots hennes unga ålder (20år vid bokutgivning) har hon en mycket stor erfarenhet av det hon skriver. Hon jobbar själv som frilansjournalist och även stylist. Utöver det har hon även arbetat inom PR-branschen och eventbranschen.

Tanken är att boken ska vara en inspirationskälla för alla de som vill jobba inom media. Detta både för de som fortfarande letar efter vilket yrke de vill jobba med och de som vill ha konkreta tips på hur man ska nå sitt mål.

Bland annat skildras de olika yrkesgrupperna inom mediabranschen och vilka utbildningar man kan gå för att nå framåt. Utöver det får läsarna även möta 10 unika personligheter som vardera har genomfört resan till att få jobba inom mediabranschen – men på helt olika sätt.

Med andra ord en bok som både inspirerar, guidar och ger konkreta tips. Ett första steg av många för att nå målet.