Visa vilket NHL-lag som du håller på

Du har väl följt NHL-säsongen och funderat på vilket lag som du håller på? Om du är en ny NHL-fantast eller bara vill veta mer om de olika lagens styrkor och svagheter så har du kommit till rätt ställe!

NHL består av 31 lag som är uppdelade i två olika konferenser, västra och östra. Varje konferens har 16 lag som tävlar mot varandra för att vinna Stanley Cup. Det är viktigt att du väljer ett lag som du kan identifiera dig med och som har en chans att klättra till toppen.

Det första du bör tänka på när du väljer ett NHL-lag är deras historia. Många lag har vunnit Stanley Cup flera gånger och de har ofta ett stort och engagerat fan-baserat. Om du vill hålla på ett vinnande lag så kanske ett som Montreal Canadiens, Pittsburgh Penguins eller Chicago Blackhawks är ett bra val. Shoppa på nätet om du vill ha bra sportsouvenirer med ditt lags motiv på. 

Följ med lagets framgångar

Du bör också titta på konferensen ditt lag tillhör. Om du bor på östkusten kanske du vill hålla på ett östra konferenslag som Philadelphia Flyers, Washington Capitals eller New York Islanders. Om du bor på västkusten kan du hålla på ett västra konferenslag som Las Vegas Golden Knights, Anaheim Ducks eller Calgary Flames.

Du bör också titta på vilka spelare som laget har. Om du vill stödja en superstjärna bör du titta på spelare som Sidney Crosby, Alex Ovechkin eller Connor McDavid. Om du vill stödja ett lag som har unga talanger och förmåga att utvecklas så bör du titta på lag som Tampa Bay Lightning eller Edmonton Oilers.

Om du är en ny NHL-fantast så är det viktigt att du väljer ett lag som du kan identifiera dig med och som har en chans att vinna Stanley Cup. Tänk på historien, konferensen och de spelare som laget har. Så kan du välja det lag som du håller på!