En bra inomhusmiljö på kontoret

Inomhusmiljön är något som man alltid måste tänka på. Kvaliteten av denna kan ha stor inverkan på alla som arbetar på plats. Och medan det kan finnas väldigt tydliga problem ibland, är det inte alltid så enkelt att sätta fingret på vad som är fel.

Till att börja med är det viktigt att luften är ren och frisk. Och medan det är ju något som är ventilationens jobb att lösa, är det också fallet att äldre byggnader kanske inte alltid klarar av att sköta detta jobb så bra som det borde. Som tur är finns det ju dock hjälp på traven man kan använda sig av.

En annan viktig faktor är temperaturen. Och medan det kan variera från person till person vad som upplevs som för varmt eller för kallt, finns det bra riktlinjer att gå efter när man försöker balansera inomhustemperaturen för en arbetsmiljö. På ett kontor kommer man dock behöva ha högre temperatur rent allmänt än på arbetsplatser där personalen utför mer ansträngande arbete. När vi sitter still genererar ju kroppen mindre värme från fysisk ansträngning och vi känner därför av kyla tidigare än om kroppen hela tiden hade varit i rörelse.