Vad är Live Shopping?

Vi har börjat handla varor mer och mer på internet under de senaste 10 åren. Det finns dock flera fördelar med att handla i en butik där du både kan prova plaggen för passform och se hur de ser ut när du har dem på dig. Det finns en ny tjänst i Sverige som heter live shopping. Läs på mer här om det låter intressant.

Historia

Live shopping blev tidigt en trend i Kina och kom till Europa under andra halvan av 2020. Tack vare företaget Bambuser som erbjuder andra företag en livestreaming-tjänst kan nu svenska företag visa dig deras produkter live på nätet.

Hur fungerar det?

Om företaget du vill handla från erbjuder den här tjänsten kan du direkt på nätet titta när någon till exempel provar ut ett plagg du vill köpa för att du ska se hur de ser ut på en människa. Du kan också ställa frågor som du direkt får svar på via tjänsten. Det blir mer eller mindre som om du själv är i en butik. Du kan sedan köpa produkterna under tiden du tittar och ställer frågor. Det här är det nyaste och trendigaste på marknaden och vi tror att det kommer bli en väldigt stor hit inom de närmaste åren.