Inreda kontoret

Inredningen av ett kontor är inget man ska bara slänga ihop. Noggrann planering och eftertanke behövs för att skapa en riktigt bra miljö för alla som arbetar där.

Ergonomiskt tänkande

Ergonomi bör informera många beslut vad gäller inredningen. Allt från hur anställda sitter vid skrivbordet till hur belysningen placeras. Att arbeta i obekväma positioner kommer att leda till ökat missnöje på arbetsplatsen och fler arbetsskador kan mycket väl ske. Ett tips är att ta in en ergonom som kan hjälpa till att utforma en bättre arbetsplats.

Skylta tydligt

En del av inredningen man kanske inte först tänker på är hur lätt det är att hitta på kontoret. Nu är det ju något som de anställda snabbt lär sig, men för kunder och annat folk som kommer mer sällan är det klokt att inreda så även de kan navigera sig runt utan problem. För att lösa detta problem kan man låta trycka upp en mängd skyltar att sätta upp vid olika rum i lokalen. Signlabs är ett bra exempel på någon som kan tillgodose detta behov.

Gröna växter

Att inkludera lite grönska på kontoret är alltid bra. Även om man kan ifrågasätta en del av de hälsofördelas som påstås komma med växter är det ingen tvekan om att platsen kommer att kännas mer levande och trivsam. Välj gärna växter som trivs bra i skugga så behöver de inte alla stå i fönstren. Leva & Bo har flera förslag på sådana växter.

Tillräcklig förvaring

För att minska risken för stök och dålig organisering är det viktigt att man ser över förvaringsbehovet för alla delar av verksamheten och skaffar det som behövs. Detta gäller allt från stora arkivskåp till små korgar för skrivbordsorganisering. Bra organisering kommer att förbättra både inomhusmiljön och effektiviteten av de anställda.

Trevliga utrymmen för personalen

Det är också viktigt att man skapar trevliga utrymmen för personalen. Kök och en plats där man kan sätta sig och inta sin medhavda lunch eller en kopp kaffe med sina kollegor. Även här så kan det vara trevligt med snygga gardiner och gröna växter. Försök att göra det så hemtrevligt som möjligt och en miljö som passar alla.