Nymedia vs gammelmedia

Ofta talas det om att mediaföretagen är i kris och framför allt då de som är verksamma inom de så kallade gammelmedierna som tidningar, radio och TV. Dock finns de fortfarande kvar och kommer att göra så under en ganska lång tid fram över.

Dock så är frågan hur länge papperstidningen i form av den klassiska nyhetstidningen kommer att finnas kvar då upplagorna hela tiden bara blir mindre och mindre, framför allt vad gäller mindre landsortstidningar. För magasin ser däremot framtiden ljus ut, bara titta i hyllorna på närmaste Pressbyrå, det fullkomligen vimlar av olika titlar.

Radio och TV går det heller ingen nöd på verkar det som, troligtvis eftersom folk fortfarande tycker det är ganska skönt att bara sätta sig framför TV:n och slappa eller bara slå på radion utan att behöva dra igång datorn.

För Internet ser framtiden så klart väldigt ljus ut då detta är en plats som bara fortsätter att utvecklas i riktningar vi för bara tio år sedan inte trodde var möjligt. En fråga man alltid ställer sig om nätintresserad är förstås vad nästa stora grej blir. Kanske sitter någon där ute på svaret? Vem vet.